o nama   |   delatnosti   |   konsultacije   |   cenovnik   |   kontakt
 
  o nama
  delatnosti
konsultacije
  cenovnik

kontakt


srpski

english
  konsultacije  
U ovoj rubrici možete dobiti odgovore na pitanja vezana za organizaciju rada , kao i stručna pitanja iz oblasti koje Poliklinika pokriva i mi ćemo Vam iste poslati u najkraćem mogućem roku.
Ukoliko niste u mogućnosti da nas pravovremeno posetite ovo je dobar način da budemo u vezi i da Vaše lečenje bude maksimalno uspešno.
Zbog povećanog interesovanja za druge oblasti izvan naše delatnosti
nastojaćemo da konsultujemo odgovarajuće stručnjake i udovoljimo vasoj znatiželji. Molimo za razumevanje kod davanja uopštenih odgovora, jer njihova preciznost zavisi od informacija koje su nam dostupne u vašim pitanjima.


  postavite pitanje

  e-mail

    
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 >
Pitanje:
Postovani doktore, Kad uzdisem i izdisem osecam isto bol Imam jak bol sa desne strane kod zeludca i jak bol kod lopatice .Molim vas odgovori te mi sta bi to moglo da bude.Unapred zahvalna
Odgovor:
Bol koji se javlja pri uzdisanju i izdisanju moze biti od plucne maramice. Treba uraditi klinicki rpegled pluca a po potrebi i Rtg a tek ako je to OK ici u dalje pretrage.
Pitanje:
Postovani .Pre oko 2 meseca radio sam analize krvi i vrednost iga i igt na helicobacteriju su bili 2,9 i 36,7.Posle uzimanja terapije vrednosti su 1,01 i 180.Sta znace ti rezultati
Odgovor:
U principu je dovolja jedna terapijska kura za helikobakter i rezultati pokazuju da je doslo do pozitivne promene tako da ne mortate ponavljati terapiju.
Pitanje:
Postovani, imam 40 godina, pre dva dana sam dobila nalaz krvi i hemoglobin, ferin i gvozdje su mi jako niski. Hb 10.6 - IRON 23 - FERRITIN 2.58. Referentne vrednosti su drugacije jer ne zivim u Srbiji. Na pregled sam otisla jer sam konstantno osecala umor i latergiju. U poslednjih 10 dana sem ovoga imam i ubrzan puls 80-90 ali i aritmiju tj. osetim ekstrasistolu. To mi seiranije desavalo aliu u poslednjih desetak dana jako cesto, na svakih 10-30 minuta a po nekada i cesce. Moje pitanje je da li razlog tome moze biti anemija , tj. da li aritmiju moze da izazove anemija, obzirom na zaista male vrednosti gvozdja. moram da napomenem da mi je pre par godina rutinskim pregledom EHO, utvrdjen jako mali prolaps na srcu. Moram da kazem da svaki put kaka osetim preskakanje uplasim se. Molim Vas za odgovor. Unapred hvala.Jelena Nedeljkovic
Odgovor:
Anemija moze biti uzrok vecine tegoba pa cak i aritmije, mada i prolaps mitralnog zaliska nekad moze provocirati aritmiju. U svakom slucaju prvo uzimajte preparate gvozdja a nakon popravke krvne slike ako tegobe ostanu proveriti rad srca sa 24-csovnim Holter EKG-om.
Pitanje:
Postovani, imam 50 god.duze vremena 10 god imam henriju na zeludcu. Uzim ponekad ranital, omaprezol. U zadnje vreme osecam bolove od zeludca prema desno do sredine ledja. Bolovi su izrazeniji prilikom pokreta, okretanja.Molim Vase misljenje,Pozdrav
Odgovor:
Bolovi vise lice da su od kicmenog stuba a ne od zeludca. Uradite Rtg kicme i konsultujte fizijatra.
Pitanje:
Postovani, imam 30 godina i pre 2 meseca sam poceo da imam razne tegobe, kao sto su ubrzano lupanje srca, hladan znoj, strah da cu se onesvestiti, neki cudan osecaj da cu se onesvestiti,nije ni vrtoglavica ni nesvestifa, nisam imao gubitke svesti, ponekad teze dolazim do daha, ceste nemogucnosti zaspivanja do duboko u noc...ponekad mi skoci pritisak, jednom je bio 160/100 taj prvi put kad su se pojavile tegobe a obicno je oko 125-135/80-90 isao sam na preglede gde su mi radili i EKG i holter EKG, gde su rekli da je sve ok. Radio sam i internisticki pregled, gde je doktorka rekla da imam blagu hipertenziju i pripisala anksioznosti... uradio sam i analize krvi gde je bilo otprilike sve u granicama normale... jednio mi je "dobar" holesterol ispod granice, sto oni nazivaju rizicno nizak, dok mi je "los" holesterol u granicama normale.. takodje sam posumnjao i na stitnu zlezdu jer mi je TSH hormon 0.32 (ref vrednosti su 0.4 -4) a free T4 mi je dobar (23.2)... doktorka je rekla da ona misli da je to ok.. i dalje imam skoro svakodnevno slicne tegobe, nekad lakse nekad teze al uglavnom je neki nemir u pitanju, napetost, taj cudan osecaj da cu se onesvestiti, kao neka lelujavost, malo ubrzan rad srca... Molim Vas za savet posto su ove tegobe pocele da me ometaju u svakodnevnom zivotu..
Odgovor:
Uradili ste sve bitne pretrage tako da je tesko verovati u neku konkretnu organsku boelst. Trebalo bi razgovarati sa psihologom i eventualno se usmeriti ka psihosomatskoj komponenti.
Pitanje:
Postovani,99 prelezala virusni miokarditis-koksaki.02 hasimoto bez terapije poslednji nalazi tsh 4.63,FT4 14.4 i At-TPO 205.5.Imam strasnih problema sa glavom stalno neko"ziganje" i cudan bol.Radila MR 07.radi migrene nalaz uredan.Neuroloski uredu.Molim za misljenje i savet da li ovo sa glavom moze da bude zbog stitne zlezde i da li je za nju potrebna terapija.Unapred hvala Vesna
Odgovor:
Vrednost TSH je visoka sto znaci da moze biti u pitanju hipotireoza nastupila posle upale zlezde. Potrebno je uraditi ultrazvuk, eventualno scintigrafiju i konsultovati endokrinologa oko terapije.
Pitanje:
Postovani doktore, pre cetiri meseca Urea je bila 12, Kreatinin: 234, Sedimntacija 77, Fibrinogen 7,1 ostali parametri su bili u granicama normale. Posle ovog perioda uocio sam da parametri polako padaju Kreatinin: 209, Sedimentacija: 42, Fibrinogen 6,2 jedino Urea je 14 pa vas stoga pitam da li postoji mogucnost za ovakvo stanje mozda neki kamen, sobzirom da sam imao ranije problema oko kamencica ili se iskljucivo radi o skleroticnim krvnim sudovima bubrega. Napominjem da su ostali parametri biohemijske analize(eritrociti, leukociti...) u granicama normale.
Odgovor:
Radi se verovatno o pocetnoj formi hronicme bubrezne insuficijencije (slabosti) pri cemu je najozbiljniji parametar kreatinin. Mora se konsultovati nefrolog i uraditi dodatna ispitivanja ultrazvucna i lagoratorijska kako bi se preduzele adekvatne terapijske mere.
Pitanje:
POSTOVANI Zelela bih znati da li postoji konkretan lek ili pak neki drugi nacin u lecenju okostavanja kolena.Rec je o gospodji staroj 52god.Takodje bih volele znati koji testovi se zaprasvo trebaju uraditi kako bi se ova bolest definitivno potvdila.Da li vi to radite?unapred hvala
Odgovor:
Radi se o degenerativnom promenama kojima se bave reumatolozi. Postiji terapijski pristup ali mi se trenutno ne bavimo time.
Pitanje:
Postovani,imam 27god. Vec 5 - 6 godina imam problema sa zapusenim nosom i veci deo tog vremena sam koristio kapi za nos. Imam i blagu devijaciju .Ali glavni problemi su nastali u januaru kada sam poceo da osecam nestabilnost pri stajanju a blazu pri sedenju. Od tada sam radio kalorijski test na kome pise hiperekcitabilnost,audiometrija je uredu,dopler krvnih sudova vrata uredu ,snimak vratnog dela kicme uredu,magnetna uredu,i krvna slika uredu a ja osecam nestabilnos blagi pritisak u ocima i u temenu.
Odgovor:
Isklucena su ozbiljna organska oboljenja. Esite devijaciju jer i ona moze praviti problem.
Pitanje:
Da li hormonski preparat Primolut-nor izaziva gojenje? I da li je dovoljno piti ga pet dana u slučaju regulacije ciklusa? Hvala
Odgovor:
Ne izaziva gnojenje a potrebna doza se odredjuje u zavisnosti od misljenja ginekologa.
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 >
 
   
o nama   |   delatnosti   |   konsultacije   |   cenovnik   |   kontakt
Copyright  ©  2017  corona-clinic  |  All  rights  reserved
Developed  by  BlueWavesMedia