o nama   |   delatnosti   |   konsultacije   |   cenovnik   |   kontakt
 
  o nama
  delatnosti
konsultacije
  cenovnik

kontakt


srpski

english
  konsultacije  
U ovoj rubrici možete dobiti odgovore na pitanja vezana za organizaciju rada , kao i stručna pitanja iz oblasti koje Poliklinika pokriva i mi ćemo Vam iste poslati u najkraćem mogućem roku.
Ukoliko niste u mogućnosti da nas pravovremeno posetite ovo je dobar način da budemo u vezi i da Vaše lečenje bude maksimalno uspešno.
Zbog povećanog interesovanja za druge oblasti izvan naše delatnosti
nastojaćemo da konsultujemo odgovarajuće stručnjake i udovoljimo vasoj znatiželji. Molimo za razumevanje kod davanja uopštenih odgovora, jer njihova preciznost zavisi od informacija koje su nam dostupne u vašim pitanjima.


  postavite pitanje

  e-mail

    
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 >
Pitanje:
puls 116 pritisak 96/54 vrtoglavica i slabost, tesko disanje imam 45 godina, gojaznija vise nego sto bi trebalo. Hvala Milka
Odgovor:
Potreban kardioloski pregled i laboratorijski testovi na gliekmiju, lipidogram.
Pitanje:
postovani moja dijagnoza je tj. nalaz na snimanju vratnog dela kicme,spondiloza,ali jedino sto me muci je sto pise da je suzen i.v. prostor C6 C7 i da su fibrozirani zidovi vertebralnih krvnih sudova.sta da radim.pozdrav.
Odgovor:
Uraditi dopelr vertebralnih arterija i leciet spondilozu u pitanju su degenerativne promene.
Pitanje:
Postovani, mozete li da mi pojasnite nalaze hormona stitne zlezde> FT4 28,41 ref. vr. 12-22 hTSH Ultra 0,005, ref. vr. 0,55-4,94 TPO At 335,6 ref. vr. do 34 kompletni nalazi krvi i urina su u redu. Zahvaljujem se
Odgovor:
U pitanju je hipertireoidizam sa povisenim nivoima antitireoidnih antitela, moze biti u pitanju subakutni tireoiditis. Endokrinolog mora pogledati i odrediti terapiju.
Pitanje:
POŠTOVANI DOKTORE,šta znači kada se u grlu pronađe streptokok agalaktika?Teško gutam i boli me sa desne strane u vratu. Unapred hvala
Odgovor:
Streptokokei se normalno mogu anci u grlu i izazvati upalu kad je oslabljen imunitet. Treba pogledati lokalni nalaz i eventualno ukljuciti antibiotike.
Pitanje:
moja mjka ima 89 g, postala je skleroticna posle operacije femura. Od tada ima 4 mes, jos ne hoda ali nespavanje i nocni kosmari su najveci problem. Uzima helex (2x0,5 mg i uvece 1 mg) ali nocu ne pomaze. moli za savet.
Odgovor:
Treba uraditi i internisticki pregled da se proveri da cirkualtorne smetnje ne budu razlog nesanice.
Pitanje:
Postovani vec neko vreme pokusavam da resim problem danju imam pritisak 70/110 a nocu 90/150 to me budi i jako mi je lose.Uradila sam ekg,eho srca holter pritiska holter rada srca i sve je u redu ali ja i daljeimam bol u sredini grudnog kosa i te promene sa pritiskom .Sta bih jos mogla da uradim da li je moguce da imam anginu pektoris .Imam48 god.Hvala unapred
Odgovor:
Treba uraditi ergoemtriju da se iskljuci angina pektoris a za pritisak se moze dati enki blazi lek predvece kao sto je Tritace 2,5 mg 1 tbl u 18 h
Pitanje:
Molim Vas da mi odgovorite na pitanje sta tacno znaci dijagnoza snimka pluca: infiltratio pulm bill. praecipue 1. sin. (lijevo paracardialano maglušavo zasjenjenje, desno infrahilarno inhomogeno zasjenjenje) Doktor nije previse pricao, propisao mi je antibiotik Avelox 400 mg. Kakav je to lijek i hocu li imati kakve posljedice od ove upale?
Odgovor:
Dokgor misli da je u pitanju upala i propisao je antibiotik
Pitanje:
Postovani, pre 5 godina prvo sam osetila trnce niz levu ruku a potom sam pocela osecati neku nelagodnost u grudnom kosu. Pregledana sam od strane intreniste i u tim trenutcima uznemirenosti pritisak je rastao na 140/90 max. Nalaz srca je uvek bio uredan Pri svakom pregledu kod doktora, puls mi je isao i preko 100. Tegobe oko ruke i grudnog kosa su se povremeno javljale i nestajale. Pre godinu dana, usled veceg stresa, pritisak mi je isto isao do 140/90 kada sam uradila sve kardio preglede do CT koronarografije. Srce i krvni sudovi su potpuno zdravi. Dobila sam da pijem beta blokator. Neuropsihijatar mi je nakon detaljnih pregleda prepisao antidepresiv. Unazad 6 meseci se povecala nelagodnost koja krece od vratne kicme, preko leve ruke, ispod leve lopatice siri se preko grudnog kosa i izaziva nelagodnost iznad i ispod leve dojke. Fizijatar mi je na osnovu pregleda i RTG vratne kicme postavio dijagozu cervicobrachialgia. A unazad 15-tak dana bol se siri na levu stranu vrata i glave sa trncima i povremenim ziganjem samo leve strane glave. Povremeno osecam lupanje srca i uznemirenost. Krenula sam na fizikalnu terapiju pre 3 dana i nadam se da ce ici na bolje. Da li mozete da mi date savet ukoliko sam nesto propustila da uadim! Unapred veliko hvala!
Odgovor:
Uradili ste sve sto treba. Jedino ostaje da se primenjuje terapija i postuju higijenskodijetetske mere.
Pitanje:
Postovani zelim da vas pitam imam jake bolove u glavi posle lumbalne punkcije, sta da se radi, sta da se pije, kako da se ponasa, koliko mogu da traju bolovi, bolovi se ne javljaju samo kad sam u lezecem polozaju.Molim vas da mi sto prije odgovorite.hvala
Odgovor:
Moguce je da ej u pitanju nadrfazaj mozdanih ovojnica i da ce proci. Uzmite neesto od analgetika pa ako su bolovi uporni konsultujte neurologa.
Pitanje:
Imao sa trombozu dubokih vena potkoljenice prije 25 god. kod op zahvata slijepog crijeva sada nista ne uzimam od lijekova,imama gastritis,sta preporucujete od th kao preventivu,da li je dovoljan persantin.
Odgovor:
Persantin se vise ne daje u terapiji, samo se rade testovi za koronarnu bolest sa tim lekom. Gastritis lecite na uobicajen nacin a za prevenciju tromboze bolji je Aspirin protect pod uslovom da ga zeludac podnosi.
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 >
 
   
o nama   |   delatnosti   |   konsultacije   |   cenovnik   |   kontakt
Copyright  ©  2017  corona-clinic  |  All  rights  reserved
Developed  by  BlueWavesMedia